duminică, 19 august 2007

chiar liniste


De mult nu a mai fost asa liniste in viata mea. Chiar m-am trezit azi linisitit, tarziu si de atunci nu am facut mai nimic. Ce ciudat e sentimentul asta de plictiseala. Cand eram foarte foarte obosit si frustrat, aveam o tona de lucruri de facut, nu imi doream decat sa ma plictisesc... macar putin. Acum nu e tocmai ce vreau. Cred ca m-am obisnuit cu un ritm accelerat.
Dar e ceva interesant la starea asta: toate ideile care imi vin sunt creative. Ma gandesc doar la chestii tari de facut, vreau sa creez si sa ma joc... ceea ce de obicei nu mai am timp sa fac. Cred ca imi era dor sa fac asta, sa nu am griji si sa pot sa ma las dus de idei, de ganduri sau sa le inchid daca vreau de lene :) Acum mi-am amintit ca vorbeam acum cateva seri cu un bun prieten, Traian, despre cum ar fi o lume in care sa stea lucrurile cu totul altfel si imi povestea ca a citit o carte, in care autorul argumenta ca cele mai mari idei din istorie au fost emise de oameni care se plictiseau, erau someri si nu aveau ce face, asa ca au creat, si-au imaginat. Poate ar trebui sa imi iau un concediu prelungit sa vedem ce iese... hehe, poate imi schimb fundamental viata!?!
Voi cat de des va plictisiti? si ce faceti cand va plictisiti?

4 comentarii:

Traian Bruma spunea...

Nu stiu daca se plictiseau oamenii aia. Isi pierdusera locul de munca si ideea era ca asta a fost ocazia lor sa isi manifeste creativitatea si sa isi urmareasca ideile.

violet spunea...

Interesant e ca incerc aceeasi stare in ultimele.. zile.. de luni intru in concediu.. o saptamana si vreau sa schimb foarte mult ce va urma in viata mea profesionala.. vom avea o discutie despre asta.. f curand.. :D

PS: plictiseala asta cred ca e tot un fel de "vectoras" din ala de care zicea Traian.. din cei care te poarta spre un drum natural... dar autentic [sa zicem de "succes"]

Traian Bruma spunea...

Eu nu ma mai plictisesc in ultimul timp ... sunt asa de multe lucruri de facut incat si daca ziua ar avea 50 de ore, tot nu m-as plictisi. In schimb, cand am de invatat de exemplu, si nu prea am chef ... atunci imi vin o tona de idei si se dezvolta obsesiv ... pana la cel mai mic detaliu.

Laura Canov spunea...

Da, eu nu prea am timp sa ma plictisesc pentru ca mereu apare ceva. Nu stiu, poate as dormi sau poate pur si simplu as lenevi...mi-as dori zi sa nu ma dau jos din pat si sa nu fac absolut nimic. Cand va veni ziua aia, iti voi spune ce am facut :)