luni, 31 martie 2008

Ca un cub rubix


Ieri noapte am invatat ceva ce imi doream de mult. Am reusit sa rezolv cubul lui Rubik (cunoscut si drept cubul rubix). Succes minunat pe care nu stiu de ce dar nu l-am avut toata copilaria...
Trezindu-ma dimineata am realizat insa ce reusisem: viata e ca un cub rubix! gandeste-te: exista o singura solutie ordonata, acea viata ideala pe care fiecare o are proiectata in minte; pe langa ea exista foarte multe (4,3 x 10 la puterea 19 in cazul cubului) variante interemediare, alegerile pe care le facem in fiecare zi. La fel ca si in viata, exista algoritmi mai mult sau mai putini eficienti pentru a "rezolva" cubul si evident, pe masura ce exersezi mai mult, ajungi sa rezolvi tot mai repede situatiile in care te afli. Si la fel ca in viata, niciodata nu exista ordine totala ci doar aparenta: pe masura ce rezolvi anumite zone si fete trebuie sa iti asumi riscul de a le strica pentru a merge mai departe... cred ca analogiile pot continua dar eu ma opresc.
Oricum acum am o metafora draguta pentru imbunatatire continua... "life is like a rubik's cube"

7 comentarii:

Irina spunea...

He he tare asemuirea sa stii ca asa e dar am stat si m-am gandit ca nu imi pot da seama cum as vrea sa arate my rubix facut . Asta e frumusetea..mereu surprinzatoare..

Laura Canov spunea...

F. tare, ce sa zic, m-ai facut sa imi doresc un cub:) Poate primesc unul de ziua mea...Am un prieten care e pasionat de a rezolva cuburi rubix si chestii de genul asta. Are o colectie de cuburi rubix in toate dimensiunile si toate nivelele. Pana azi, nu intelegeam sensul...ce rost are sa iti pierzi vremea sa te gandesti cum sa rezolvi un cub. Mersi pentru ca m-ai facut sa privesc altfel lucrurile! ( Esti mai tare, el a luat rezolvarea de pe net)

Andra Magda spunea...

:) intr-adevar fiecare decizie pe care o iei iti influenteaza restul vietii, restul demersului. nu exista decizie care sa nu lase urmari, asa si in viata asa si la cub - o intorsatura a unei laturi intoarce si cubul. spor in continuare! ;)

CAsToReL spunea...

dude, mai scrie si tu cate ceva... :D

CAsToReL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

liana spunea...

interesant comentariul tau ca si comparatia